Slujire arhierească la Parohia „Sfântul Ierarh Nicolae”-Corlăteni

Arhiepiscopia Iașilor Octombrie 22, 2018

Duminică, 7 octombrie 2018, la Biserica cu hramul „Sfântul Ierarh Nicolae” din satul Corlăteni, Protopopiatul Dorohoi, județul Botoşani, fost oficiată o slujbă deosebită care a marcat rodul ostenelilor părintelui paroh Constantin Berbeci care, vreme de aproape trei decenii, slujește lui Dumnezeu cu dăruire, devotament şi jertfelnicie.
Ziua de mulțumire sfântă a fost încununată de Sfânta Liturghie oficiată de Preasfințitul Părinte Calinic Botoșăneanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, alături de un ales sobor de preoți si diaconi. După săvârșirea Liturghiei, au fost sfințite două edificii ridicate prin osteneala părintelui paroh și a enoriașilor, respectiv clopotnița, așezată la intrarea în  cimitir, și casa praznicală, aflată lângă biserică . 
La finalul slujbei de sfințire, ca semn al prețuirii şi râvnei arătate față de Biserică de-a lungul timpului, părintele paroh Constantin Berbeci a fost ridicat la rangul de iconom stavrofor. De asemenea, enoriașii, ctitorii, donatorii şi binefăcătorii acestui așezământ au primit din partea Arhiepiscopiei Iașilor distincții de vrednicie.
 A urmat apoi cuvântul părintelui Stelian Ciurciun, protopop de Dorohoi, care a evidențiat meritele părintelui paroh şi ale enoriașilor. Pr. paroh Constantin Berbeci a mulțumit tuturor celor care au ajutat și au participat la realizarea celor două edificii.
Preasfințitul Părinte Episcop Calinic Botoşăneanul a rostit în cadrul Sfintei Liturghii un cuvânt de învățătură în care a explicat pericopa evangheliei Duminicii a XX- a - Învierea fiului văduvei din Nain. 
La slujbă au participat un număr mare de credincioși, nu doar din Corlăteni, ci și din localitățile din jur.
 
„Dumnezeul nostru în cer și pe pământ toate câte a voit a făcut”...
Citește alte articole despre: actualitate, Arhiepiscopia Iasilor, stiri