Preot Mihail Popa

Preoți slujitori Ianuarie 14, 2013

S-a născut pe 11 noiembrie 1972 în satul Susleni pe plaiurile orheiene din Basarabia. Este licenţiat al Facultaţii de Teologie Ortodoxă, Universitatea „Al. Ioan Cuza”, promoţia 1990-1994. Pe perioada studenţiei, dar şi după aceea, a activitat în Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi Români (ASCOR) filiala Iaşi. Împreună cu doi prieteni, la revenirea în Chişinău, a înfiinţat ziarul creştin „Alfa şi Omega”, unde a activat ca secretar de redacţie. Tot aici a pus bazele ASCOR – Chişinău.

După o perioadă de câţiva ani de activitate ca profesor la o şcoală din Chişinau, apoi la Seminarul Teologic din Dorohoi, la 1 decembrie 1998 a fost numit paroh în satul Ionăşeni, com. Vârfu-Câmpului, jud. Botoşani. Din 1 ianurie 2002 s-a transferat pe postul vacant de preot slujitor la parohia Bicaz Oraş. Din 1 decembrie 2009 a fost numit paroh la parohia Bicaz oraş II.

În paralel cu slujirea ca paroh la nou înfiinţata parohie din cartierul Dodeni, în ianuarie 2010, alături de alţi doi membri fondatori, a înfiinţat Revista Valea Muntelui, revistă de cultură şi spiritualitate cu apariţie trimestrială. La un an s-a înfiinţat Asociaţia Culturală „Valea Muntelui” din Bicaz pe care o reprezintă în calitate de preşedinte al acesteia.

Pe data de 20 septembrie 1998 s-a căsătorit religios cu domnişoara Şuşu Ioana Daniela în biserica Sfânta Cuvioasă Parascheva din Dorohoi, la sfinţirea căreia, pe 15 noiembrie 1998, a fost hirotonit preot de către ÎPS Daniel, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei. Familia s-a împlinit cu cei trei copii: Teodora, Maria şi Matei.